Nemzetközi Otthonnapközik

Az anyák, a nagyszülők szerepe korunkban megváltozott. Szerepüket a gyereknevelésben a ma is nagy létszámú csoportokkal üzemelő bölcsődék, óvodák, iskolai napközik vették át. Ez nemrég még megfelelt a társadalom igényeinek. Korunk szülői felismerik, hogy újra lehetőség van a gyermekeink számára a régen is bevált családi nevelést nyújtani a kis létszámú családias légkör előnyeivel.

 

Ficserke Családi Napközi

A Ficserke Családi Napközi Budapest XXII. kerületében, Budatétényben a Rózsakert utca 63. szám alatt található, egy napsütéses polgári villában, szép, rendezett, füves kerttel. Elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy nyugodt, derűs, kiegyensúlyozott hátteret biztosítsunk a gyermekek önfeledt játékához, mindennapi tevékenységéhez. Mivel a gyermekekkel a nap folyamán két felnőtt foglalkozik, sokkal több idő jut egy-egy gyermekre, mint a hagyományos intézményes keretek között. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy a gyermekeket az egyéni igényeiknek, érdeklődésüknek megfelelően a legoptimálisabban fejlesszük, elsősorban a Montessori pedagógiai módszer alapján és eszközeinek segítségével.

 

Picurka Családi Napközi

A Picurka Családi Napközi a Hercegprímás utca 21. szám alatt található, a belváros szívében. Hisszük és valljuk, hogy a gyermek életkori sajátosságából eredő tevékenységi forma a játék és a mozgás. A gyermek játéka létforma, az óvodáskorú gyermek elsődleges tevékenysége, az óvodai nevelés leghatékonyabb eszköze. A tudatos, szervezett pedagógiai ráhatással, olyan irányba terelhető, hogy elősegítsék egy testileg, lelkileg ép, egészséges érzelem gazdag gyermeki személyiség kibontakozását. A mozgás és a játék adta sokoldalú lehetőségeket kihasználva gazdag tapasztalatszerzés és megismerés útján kívánjuk a gyermekek felkészíteni az iskolai életre.

 

Segíts felmérni az igényeket!

Jelezd nekünk - akár név nélkül is -, ha úgy látod, a környékeden is igény lenne egy hasonló napközire.